Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Την Δευτερα ισως να μην εχουμε συμφωνια!!

Υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία την Δευτέρα.
Και αυτό γιατί ο Βαρουφάκης δεν υπέγραψε κανένα μνημόνιο πήρε μια 4 μήνη παράταση του δανείου,αλλά δεσμεύτηκε να αλλάξει τα μέτρα που "δένουν" την δανειακή σύμβαση.

Πιο συγκεκριμένα,δεν θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα-μνημόνιο με τα μέτρα που προβλεπόταν αλλά θα προτείνει η ελληνική πλευρά μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε έσοδα και ανάπτυξη.
Μια σειρά από μέτρα όμως όπου ο Βαρουφάκης αρνείται να κοστολογήσει επομένως είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει μεγάλη εμπλοκή την τελευταία στιγμή.
Στην ουσία η Ελλάδα πήρε μια άτυπη παράταση 4 μηνών να αποδείξει ότι μπορεί χωρίς μέτρα λιτότητας να ξανά χτίσει την οικονομία της.
Παράλληλα όμως να παρουσιάσει δημόσια και ανοιχτά την θέση της για τον τρόπο που θέλει να βγει από την κρίση.
Όμως εκεί μπορεί τελικά να μην τα βρουν αφού ο οικονομικός σχεδιασμός της κυβέρνησης θα έρθει σε μεγάλη ρήξη με τα μέτρα μνημονιου που εχουν ηδη ληφθει.
Δεσμευτηκε οτι δεν θα παραγει ελλειματα και οτι δεν θα προκαλεσει με κανενα νεο μετρο δησιονομικο εκτροχιασμο αλλα δεν δεσμευτηκε οτι δεν θα παρει ισοδυναμα μετρα.
Επομενως ειναι πολυ πιθανον να μην εκταμιευτει καμια δοση.Επομενως η ρηξη να ερθει εκει που κανεις δεν θα την περιμενει.
Αρα τα πραγματα καθε αλλο παρα απλα ειναι και ο προβληματισμος ειναι εντονος γιατι τωρα το ενδεχομενο ενος grexit ειναι πιο ισχυρο απο ποτε!
Αλλωστε όποιος προσεξε τις δηλώσεις Βαρουφάκη ηταν ξεκάθαρος "Αν δεν δεχτουν την λίστα τότε δεν υπάρχει συμφωνία"

Φυσίκα θα πρέπει να μην είμαστε κοντοφθαλμοι και να παραδεχτουμε οτι αυτη την στιγμη η Ελλάδα πήρε ένα δάνειο με μια λευκη σελίδα να θέσει ους δικούς της όρους,Θα φτιαξουμε δηλαδη ενα δικο μας μνημονιο αν θα ειναι καλυτερο η χειροτερο μενει να δουμε

Ομως αν θα γινουν δεκτοι οι οροι μας και αυτο μενει να φανει και εκει θα δουμε ποσο πισω θα κανουμε η οχι!

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τι έχει καταφέρει η διαπραγμάτευση

15 μέρες πέρασαν.15 σκληρές μέρες όπου η ελληνική κυβέρνηση αλήθεια διαπραγματεύεται.
Αυτό πρέπει να το παραδεχτεί ο καθένας.
Όπως όλα δείχνουν την Τετάρτη πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ή σε μια οριστική διαφωνία.
Η Ελλάδα όμως με την στάση της κατάφερε τουλάχιστον να θυμίσει και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό ότι είναι ένας πολύ σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της Ευρώπης.
Όλοι ασχολούνται με τις θέσεις της Ελλάδος,με τις σκέψεις του Βαρουφάκη αλλά και με τις δηλώσεις του Τσίπρα.Αναλύσεις επί αναλύσεων, απειλές,κόκκινες γραμμές.

Τι έχει καταφέρει όμως αυτή η διαπραγμάτευση μέχρι σήμερα?

Στο εσωτερικό της χωράς κατάφερε να ενώσει τον λαό για ένα κοινό σκοπό έφερε επιτέλους πίσω στον 'Ελληνα την αξιοπρέπεια του,ένα ελαφρύ χαμόγελο αλλά ξύπνησε και πολιτικές σκέψεις αναμφίβολα έκανε τον λαό να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας και να μην παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις.
Γιατί ακόμα και όσοι διαφωνούν με την κυβέρνηση τώρα πια αντιδρούν,αλλά και αυτοί που συμφωνούν το δηλώνουν ενεργά.
Στα social media αυτό φαίνεται περίτρανα αφού πλέον έχουν πάρει την μορφή σύγχρονου "καφενείου".
Παντού όπου και να πας ακούς πλέον τον κόσμο να συζητάει για την πολιτική ζωή της χώρας.
Αυτό λοιπόν από μόνο του είναι θετικό διότι τόσα χρόνια παρακολουθούσαμε από απόσταση τις εξελίξεις και χωρίς αντιδράσεις και έτσι κάπως οδηγηθήκαμε ως εδώ.
Διότι αυτοί που χάραζαν μέχρι τώρα τις πολιτικές γραμμές στο όνομα της χώρας πόνταραν σε έναν αδιάφορο λαό,και τον συντηρούσαν έτσι δεν ενδιαφέρονταν και για τυχόν συνέπειες
Την πίεση που νιώθει η παρούσα κυβέρνηση για να τηρήσει όλα όσα υποσχέθηκαν την ένιωθαν και οι προηγούμενοι δεν θα ήμασταν σε αυτό το σημείο σήμερα.

Εκτός των πυλών αυτή η διαπραγμάτευση υπενθύμισε σε όλους ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μια απλή υπόθεση αλλά και ότι μια πιθανή ρήξη δεν είναι κάτι τόσο απλό τελικά
Η Ελλάδα μονοπωλεί σε όλες τις διασκέψεις και σε όλες τις συζητήσεις.
Αλλά και η στάση της Ελλάδος θύμισε σε όλους ότι τελικά η Γερμανία εξουσιάζει μια ολόκληρη Ευρώπη και ότι αυτό πρέπει να τελειώσει.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στην σημερινή  διάσκεψη των G20 το κύριο θέμα θα είναι η Ελλάδα όσο και να μην θέλουν να το παραδεχτούν

Η Ελλάδα έθεσε ένα πολύ ζήτημα που πλέον κανένας δεν μπορεί να κάνει ότι δεν το βλέπει
έδειξε με κάθε δυνατό στρατηγικό τρόπο ότι αρκεί μια αρνητική δήλωση που να λέει την λέξη Ελλάδα και οι αγορές αποσταθεροποιούνται αυτό πρακτικά αφαιρεί το σενάριο ενός grexit
Ένα ενδεχόμενο grexit θα ήταν δυνατό μόνο αν η δήλωση της ΕΚΤ για απόρριψη των ελληνικών ομολόγων δεν είχε κανένα αντίκτυπο στα χρηματιστήρια

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι αυτή εδώ η διαπραγμάτευση θύμισε σε όλους ότι η ΕΥΡΩΖΩΝΗ είναι μια ανοιχτή φυλακή που όλοι γνωρίζουν τους κανόνες ένταξης αλλά δεν υπάρχουν κανόνες αποβολής.
Έτσι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά πως φεύγει μια χωρα από το EURO πως θα είναι μετα και ποσες θα θελουν να ακολουθησουν
Διοτι ας μην γελοιομαστε σχεδον ολοι οι μεσοι Ευρωπαιοι πολιτες αναπολουν τα χρόνια που ο καθένας έιχε το νομισμά του και την δική του αυτόνομη οικονομία,είναι κοινό μυστικό οτι κανένας μέσος ευρωπαιος δεν θεωρεί οτι η ζωη του έγινε καλύτερη με το ΕΥΡΩ αντίθετα μαλιστα.

ΕΣΥ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ














Εσύ ο ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας είσαι αλήθεια ευχαριστημένος από την εικόνα του κόμματος?
Εσύ αισθάνεσαι ωραία που απόψε για ακόμα μια φορα αυτή η παράταξη έδειξε εικόνα τάξης γυμνασίου,με τα άδεια έδρανα μέσα στην Βουλή την ώρα που μιλούσε ο Πρωθυπουργός αλλά και την ίδια στιγμή που ο Μητσοτάκης 100 ετών κοντά βρισκόταν εκεί για να ακούσει ?
Νιώθεις καλά που βλέπεις μια ιστορική πολιτική παράταξη να ξεφτιλίζεται κατά αυτόν τον τρόπο

Πως ανεχεσαι να σου στερουν την αξιοπρέπεια?
Πως δεχεσαι απο τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ να έχει περάσει μια ιστορική παράταξη στα χερια του ΑΔΩΝΗ και του ΒΟΡΙΔΗ
Και στο τελος γιατι δεχεσαι αυτη την απροκαλυπτη κοροιδια ?
Γιατι κανεις δεν ακουστηκε οταν κατηγορησε ο Τσιπρας τον ΣΑΜΑΡΑ οτι επιτηδες εβαλε διμηνη παραταση στο μνημονιο ενω οι Ευρωπαιοι προτειναν 6μηνη παραταση.
Δηλαδη αγαπητε μου ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ψηφοφορε οταν ελεγε "ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ?" για ακομα μια φορα μας ταϊζε ψεματα?
Και ποσο ψεμα μπορεις να ανεχτεις ?
Και γιατι να το ανεχτεις?
Ολα δηλαδη γινονται για την καρεκλα του ΑΝΤΩΝΗ?
Και εσυ τι εισαι καλε μου ψηφοφορε ? Το σκαλι που παταει για να ανεβει αυτο εισαι?
Διοτι αν σεβοταν την ψηφο σου θα εμεναν μονο για τους τυπους στην Βουλη και δεν θα καθονταν στο καφενειο ενω πληρωνονται 6000 ευρω το μηνα
Δουλεια που βρηκαν με την δικη σου ψηφο
Θα εκαναν αντιπολιτευση σοβαρη και δεν θα συμπεριφεροντουσαν σαν κακομαθημενα που εχασαν το παιχνιδι τους
Θα στηριζαν την διαπραγματευση και δεν θα την υπονομευαν με καθε μεσο ,γιατι κανενα επιχειρημα της διαπραγματευσης δεν ειναι παραλογο
Τι λογο εχει η Νεα Δημοκρατια να μην στηριζει το τελος της φτωχειας σε μια χωρα που υποφερει γιατι να μην στηριξει ο Σαμαρας μια τετοια προσπαθεια?
Το οφειλει σε εσενα αγαπητε του ψηφοφορε γιατι και εσυ θελεις το τελος της φτωχειας για την χωρα σου
Και να εισαι προσεκτικος καλε μου ψηφοφορε γιατι αυτοι οταν πια θα ζοριστουν πολυ το δικο σου χερι θα προσπαθησουν να οπλισουν "για το καλο της χωρας" εναντιον του φιλου σου του αδερφου σου.
Να προσεχεις λοιπον γιατι ο διαχωρισμος θα ειναι μονο για να σωσουν το τομαρι τους και τιποτα αλλο

Μια σοβαρη Νεα Δημοκρατια την εχουμε αναγκη γιατι τιποτα πιο υγιες απο μια καλη αντιπολιτευση για μια Δημοκρατια
Και αυτη την εικονα η Νεα Δημοκρατια τωρα δεν την εχει!