Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.......

Απο χτές το πρωί "χτυπιόμαστε" για μια συμφωνία η οποία δεν υπαρχει ακόμα.
Και δεν υπαρχει ακόμα διότι υποτίθεται οτι κολλάμε στα προαπαιτούμενα αλλα μήπως όλα κολλάνε ακόμα στην Γερμανία.
Το παιχνίδι παίζεται διαφορετικά, ο "φίλος" μας ο Σοιμπλε έβγαλε ένα σχέδιο στο τραπέζι περι Mini grexit αυτο λοιπον το σχεδιο δεν το εβγαλε για την Σύνοδο η για το eurogroup για την Γερμανική Βουλή το εμφάνισε.Αλλα και για την Γερμανική κοινή γνώμη.
Μ'άυτο το χαρτί λοιπόν ξεκαθάρισε την θέση του απεναντι στο ελληνικό ζήτημα ειναι δηλαδη σαν να λέει "Εγω δεν θελω να δωσουμε αλλα λεφτα αλλα θελει η Μερκελ"
Η Διαδικασια αλλωστε που ακολουθειτε απο τους Θεσμους δεν ειναι διαδικασια συμφωνιας ειναι σταση αναμονης.
Τα προαπαιτούμενα λοιπον ειναι μια απλη μορφη συμμορφωσης αλλα ακομα και οταν ψηφιστουν δεν μας εξασφαλιζουν συμφωνια απλως μας ανοιγουν τον δρομο για συμφωνια.
Το παιχνιδι τωρα αρχιζει αλλωστε υπαρχουν αντιδρασεις το οτι το αποτελεσμα της συνοδου δεν εδωσε αυτο το περιβοηττο σημα στον Ντραγκι να αυξηση την ρευστοτητα όλα ειναι ρευστά ακόμα.
Το όποιο μνημόνιο θα περάσει τον φθινόπωρο και όχι τώρα αν ο Τσιπρας δεχτεί αληθεια να περασει ενα μνημόνιο στις πλάτες της χωρας.
Το φθινοπωρο αλλωστε οι πολιτικοι συσχετισμοι δεν θα ειναι οι ιδιοι και αυτο δεν πρεπει να το ξεχναμε.
Ο Τσιπρας αγορασε χρονο και μονο χρονο,ίσως στην καλυτερη περιπτωση ναπαρει και την τελευταια δοση του προηγουμενου προγραμματος.
Στην ουσια απλως ολοκληρωνει το μνημονιο και ισως θα παρει την τελευταια δοση.
Το μετα ειναι αγνωστο προς το παρον διοτι ακομα δεν εχουν γινει ζυμωσεις για συμφωνια.Ολα στην ουσια θα κριθουν την Παρασκευη στην Γερμανια γιατι ισως και μια βοηθεια προς την Ελλαδα να μην περασει απο το Γερμανικο Κοινοβουλιο.
Τωρα το ρευστο πολιτικο σκηνικο ευνοει τον Τσιπρα γιατι δειχνει στους εξω οτι με το ζορι περνανε τα μετρα επομενως καταστει πολυ δυσκολο στους δανειστες να ζητησουν με ευκολια επιπονα μετρα διοτι αυτο θα σημαινε εκλογες και εκλογες πριν την νεα συμφωνια σημαινει καταστροφη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Εχουμε δρομο ακομα και μεγαλο δρομο.
Δεν θα αρχισω να λεω το να μεινουμε ενωμενοι κλπ αυτα ειναι λογια ανευ ουσιας εγω μονο θα πω οτι εστω και αν Ο Τσιπρας εκανε λαθη σοβαρα πρεπει να μεινει και να εκτελεσει την οποια συμφωνια κανει.
Διοτι καθε φορα τα τελευταια χρονια που αλλαζουμε κυβερνηση αυτη φερνει μαζι της σκληροτερους ορους κατηγοροντας τους προηγουμενους.
Ας σταματησει λοιπον εδω αυτο το κρυφτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ !!