Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Την Δευτερα ισως να μην εχουμε συμφωνια!!

Υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία την Δευτέρα.
Και αυτό γιατί ο Βαρουφάκης δεν υπέγραψε κανένα μνημόνιο πήρε μια 4 μήνη παράταση του δανείου,αλλά δεσμεύτηκε να αλλάξει τα μέτρα που "δένουν" την δανειακή σύμβαση.

Πιο συγκεκριμένα,δεν θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα-μνημόνιο με τα μέτρα που προβλεπόταν αλλά θα προτείνει η ελληνική πλευρά μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε έσοδα και ανάπτυξη.
Μια σειρά από μέτρα όμως όπου ο Βαρουφάκης αρνείται να κοστολογήσει επομένως είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει μεγάλη εμπλοκή την τελευταία στιγμή.
Στην ουσία η Ελλάδα πήρε μια άτυπη παράταση 4 μηνών να αποδείξει ότι μπορεί χωρίς μέτρα λιτότητας να ξανά χτίσει την οικονομία της.
Παράλληλα όμως να παρουσιάσει δημόσια και ανοιχτά την θέση της για τον τρόπο που θέλει να βγει από την κρίση.
Όμως εκεί μπορεί τελικά να μην τα βρουν αφού ο οικονομικός σχεδιασμός της κυβέρνησης θα έρθει σε μεγάλη ρήξη με τα μέτρα μνημονιου που εχουν ηδη ληφθει.
Δεσμευτηκε οτι δεν θα παραγει ελλειματα και οτι δεν θα προκαλεσει με κανενα νεο μετρο δησιονομικο εκτροχιασμο αλλα δεν δεσμευτηκε οτι δεν θα παρει ισοδυναμα μετρα.
Επομενως ειναι πολυ πιθανον να μην εκταμιευτει καμια δοση.Επομενως η ρηξη να ερθει εκει που κανεις δεν θα την περιμενει.
Αρα τα πραγματα καθε αλλο παρα απλα ειναι και ο προβληματισμος ειναι εντονος γιατι τωρα το ενδεχομενο ενος grexit ειναι πιο ισχυρο απο ποτε!
Αλλωστε όποιος προσεξε τις δηλώσεις Βαρουφάκη ηταν ξεκάθαρος "Αν δεν δεχτουν την λίστα τότε δεν υπάρχει συμφωνία"

Φυσίκα θα πρέπει να μην είμαστε κοντοφθαλμοι και να παραδεχτουμε οτι αυτη την στιγμη η Ελλάδα πήρε ένα δάνειο με μια λευκη σελίδα να θέσει ους δικούς της όρους,Θα φτιαξουμε δηλαδη ενα δικο μας μνημονιο αν θα ειναι καλυτερο η χειροτερο μενει να δουμε

Ομως αν θα γινουν δεκτοι οι οροι μας και αυτο μενει να φανει και εκει θα δουμε ποσο πισω θα κανουμε η οχι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ !!